facetune_18-12-2019-19-56-31.jpg

Varför ska du göra en bilservice?

Varför ska du göra en bilservice?

En bilservice är ett underhåll som genomförs för att bilens prestanda/driftsäkerhet ska bibehållas.  Det ska inte förväxlas med en kontrollbesiktning,  som enkelt testar din bil för att se om den är tillräckligt säker för att köras på våra vägar.  Genom att utföra en bilservice enligt tillverkarens rekommendationer hittas eventuella problem eller fel på bilen som kan förebyggas i tid. Du får en säker bil som fungerar som den ska och som du kan lita på.

När ska bilen servas och vad gör vi vid en bilservice?

När och hur ofta bilen ska servas beror på vad det är för serviceintervall på just din bil och hur mycket du kör.  I bilen finns det oftast en serviceindikator som tänds när det är dags för service. Den tar hänsyn till den körda sträckan och tiden, vilket som inträffar först, milintervall eller årsintervall.  Olika bilmärken har olika intervaller.

När vi ska göra en service på din bil så följer vi alltid biltillverkarens rekommendationer på vad som ska bytas och kontrolleras. Det  vanligaste arbetsmomenten i en service är motoroljebyte och byte av oljefilter.  Det är viktigt att välja rätt typ av motorolja för att din bil ska fungera felfritt och för att eventuella garantier ska gälla. Vi går också igenom bilen och känner på bussningar och leder, rengör och smörjer upp bromsarna. Vi kopplar också upp oss mot bilens data och läser om det finns några felkoder. Reservdelarna som vi använder till din bil är är originaldelar eller likvärdiga delar. Vi fyller noggrant i din servicebok och stämplar den. Givetvis gäller din nybilsgaranti när du servar din bil hos oss.

Vad ska du tänka på när du bokar en bilservice hos oss?

Vi behöver registreringsnummret på din bil och vi behöver även veta hur långt den har gått för att kunna ta reda på vilken service vi ska genomföra. Det är också bra om du kan lägga fram din nyckel till ev låsbara hjulmuttrar/bultar.

Så vill du lämna din bil hos oss för en bilservice kan du känna dig trygg med att vi tar hand om din bil på bästa sätt.

Har du frågor eller vill boka tid för bilservice är du välkommen att höra av dig, på telefon eller mail.

Dela gärna